Ünnepi megemlékezés az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékére

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

 

A fennálló járványügyi helyzet és a folyamatban lévő tantermen kívüli digitális oktatás sajnos nem tette lehetővé azt, hogy hagyományainkhoz híven, iskolai keretek között emlékezhessünk meg Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseményéről, az 1848/1849-es forradalom és szabadságharcról.

1848. március 15-e a magyar szívekben mindig is magában hordozott egy sajátos szimbolikus jelentéstartalmat, a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését. Az ezen dátum által jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeinek hivatalossá válását, illetve azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett. Büszkének kell lennünk tehát erre a napra!

Ennek a napnak az emlékére idézzünk fel együtt egy régebbi, egész pontosan 2013-as felvételt iskolánk március 15-i megemlékezéséről!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support