Tankerületi díj iskolánk pedagógusának

A Dunakeszi Tankerületi Központ a 2020-2021. tanévben az Év Pedagógusa Díjat alapította azon tankerületi pedagógusok munkájának elismerésére, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az adott tanévben. Ebben az évben azon kollégák munkáját szerették volna elismerni, akik az online oktatás terén kimagaslóan teljesítettek.

A tankerület által felállított bíráló bizottság az ötvennégy intézmény mindegyikéből beérkező ajánlások közül egyetlen kollégát választott. Nagy örömünkre ez az egyetlen kolléga a Fóti Garay János Általános Iskola ajánlottja, Fabini Beáta angol szakos tanárnő lett.

A díjat ünnepélyes keretek között június 18-án adta át Szabóné Forgács Gabriella Tankerületi Igazgató Asszony.

 Fabini Beáta 2016-óta iskolánk tagja, aki sosem fárad, telve energiával tervezi, szervezi napi pedagógusi teendőit. Elsőtől nyolcadik évfolyamig tanít angol nyelvet, osztályfőnök, az idegennyelv és informatika munkaközösség vezetője. A nyelvi tagozat helyi tantervének egyik írója.

Az előző tanév tapasztalatai alapján 2020 őszén elkezdődtek a lehetséges online oktatásra való felkészülés feladatai, amely során Bea, több kollégával közösen, a pedagógusok IKT eszközhasználatának oktatásában vett részt. Belső továbbképzés keretében csoportos bemutatást tartott, valamint egyéni továbbképzéssel segítette pedagógustársait. (Google Classroom, Google Meet, Skype, Zoom használata a tanítási folyamatban)

A hatékony távtanítás alapfeltétele számára, hogy mindig azokat az eszközöket válasszuk, amelyek legjobban szolgálják a pedagógiai céljaink elérését, azaz ne az eszközhasználat kerüljön fókuszba, hanem az, hogy az adott eszköz használatának van-e hozzáadott értéke a tanítás-tanulás folyamatához. Ezt az iskolai sikeres ERASMUS pályázat alkalmával Angliában megtanulhatta, hazahozhatta és továbbadta kollégáinak és tanítványainak.

Digitális óráit megörökítve az alsó tagozaton megosztotta kollégáival, ezekből kisfilm is készült az iskolába készülő gyerekek szüleinek.

Az idei tanév az online oktatás időszakában a felső tagozaton minden órarendi óráját digitálisan tartotta, melyen személyes jelenlétével irányította a munkát, következetesen adta és kérte a feladatokat, s javítva minden nap visszaküldte azokat tanítványainak (2030 db/2 hónap alatt). 

A 8. osztályosokat több éve sikeresen készíti fel az Origó Junior Nyelvvizsgára. Az idei tanévben 13 fő vizsgázott eredményesen.

Már háromszor szervezett Angliába angol nyelvi tábort, ahol diákjaink anyanyelvi közegben tanulhatják a nyelvet.

A kollégáknak harmadik éve szervez angol nyelvi képzést heti két alkalommal.

A mentori munkája kiemelkedő. Elhivatottan támogatja a pályára készülőket szakmai gyakorlatuk vezetésével, vizsgatanításuk vállalásával, értékelésével.

 

Gratulálunk Beának ehhez a magas rangú díjhoz és kollégái nevében is mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk rá!

 

Fót, 2021.06.22.

Horácski Nóra pedagógus

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support