Legrissebb bejegyzéseink

„Most itt vagyunk. Emlékezünk. Magyarok voltunk. Magyarok leszünk. Amíg szól a dal 56-ért, míg szívünk dobog, 56 él!”

Pintér Béla dalának soraival indult és zárult a Fóti Garay János Általános Iskola idei ünnepi megemlékezése. Minden tanévben sok-sok zenével és drámajátékkal próbáljuk közelebb vinni tanulóinkhoz, kicsikhez és nagyokhoz legfiatalabb nemzeti ünnepünket, mely annyira közeli, hogy sokunk családtagjai is érintettek voltak benne, ám annyira távoli, hogy éveken át tilos volt akár megemlíteni is 1956-ot.

Október 20-án közel ötven garays diák szerepelt a Kriszta néni (Herrné Juhász Krisztina) által megálmodott és kigondolt, modern műsorban. A főszereplők az 5.c osztály tanulói voltak, de az előadást az 5.b-s lányok tánca is színesítette ,illetve az iskolai Angyalkórussal kiegészülve lett kerek egész a történet. A díszleteket ebben a tanévben hetedik-nyolcadikos tanulóink készítették Siska Beatrix tanárnő irányításával. A kisebbeknek példát mutató narrátor, Szick Péter 8.c-s tanítványunk volt.

Iskolánk tanulóifjúságának többsége, de különösen a szereplők, öltözékükkel és viselkedésükkel is megadták a tiszteletet 1956 hőseinek. Méltó módon sikerült az iskolai megemlékezés. Beszéljenek a képek!

Lejegyezte: Herrné Juhász Krisztina, magyar – ének-zene szakos tanár